Inloggen vanuit huis

Alle Telforce systemen zijn streng beveiligd tegen indringers. Via de normale URL is een Telforce systeem dan ook niet te benaderen via het internet.

Hoe log je dan in vanuit huis? Daarvoor is er een speciale thuiswerk-login pagina. Die ziet er zo uit:

De link naar deze speciale loginpagina kun je opvragen bij je leidinggevende. De URL hiervan kan namelijk periodiek om veiligheidsredenen gewijzigd worden.

Op de thuiswerk-login gebruik je jouw gebruikelijke Telforce account en wachtwoord om in te loggen. Nadat je dat hebt gedaan verschijnt er in het groen onderin jouw IP adres en een bevestiging dat het is gelukt. Nu moet je nog 60 seconden wachten en wordt je doorgestuurd naar de inlogpagina die je gewend bent en nu kun je normaal inloggen.

LET OP: Als je de volgende dag weer gaat inloggen hoef je de thuiswerk-login waarschijnlijk niet meer te gebruiken maar kun je de 'normale' login URL gebruiken die op kantoor ook gebruikt wordt. Pas als je merkt dat je op de 'normale' manier niet meer kunt inloggen gebruik dan weer de thuiswerk-login.

Hoe werkt dit? Wanneer je inlogt over een particuliere internetverbinding heb je een zogenaamd dynamisch IP adres op je modem. Dit adres verandert dus periodiek. Daarom heeft het geen zin om dit adres permanent toegang te geven wat bij een zakelijke internetverbinding wel kan (internet op kantoor). Bij sommige providers hou je maanden hetzelfde IP adres en bij andere krijg je elke dag een nieuwe. Als je inlogt via de thuiswerk-login wordt jouw IP adres opgeslagen in de firewall van jullie Telforce systeem. Dit IP adres blijft voor een periode van 2 weken opgeslagen en daarna weer verwijderd maar als je binnen deze periode regelmatig blijft inloggen vanuit hetzelfde adres dan wordt het ververst en dus niet verwijderd.