WebRTC

Het kan zijn dat je tijdens het inloggen de volgende melding krijgt:

WebRTC_problemen1

Dit kan verschillende oorzaken hebben, op deze pagina gaan we verschillende oplossingen langs.

Microfoon niet aangesloten

Check altijd of de fysieke headset is aangesloten op de desktop waar u gebruik van maakt. Soms zit de USB kabel er niet goed in waardoor uw browser hem niet herkent als microfoon.

Let op: Het kan zijn dat u geen WebRTC melding krijgt, maar dat uw microfoon het toch niet doet, het kan dan zijn dat uw headset gemute is, check dit dus altijd even.

Webbrowserinstellingen

De meest voorkomende en meest makkelijke om te verhelpen, zijn verkeerde microfoon instellingen in je webbrowser. Het kan zo zijn dat je tijdens je eerste bezoek aan de telforce omgeving de browser geen toestemming hebt gegeven om je microfoon te gebruiken, of dat je browser deze vanwege andere instellingen sowieso geen toegang geeft.

De instellingen vind je onder de 3 bolletjes -> 'instellingen'.

WebRTC_problemen2

Zoek bij de instellingen op microfoon en klik 'site instellingen' aan.

WebRTC_problemen3

Hieronder zie je een paar dingen. Allereerst moet de juiste microfoon geselecteerd zijn. Ook moet "Sites kunnen vragen of ze je microfoon mogen gebruiken" aanstaan. Als laatste moet je controleren of de telforce omgeving niet per ongeluk geblokkeerd is. Is dit wel het geval, dan kan je via het driehoekje aan de rechterkant weer op 'toestaan' zetten.

WebRTC_problemen4

Windows instellingen

Het wil ook nog eens gebeuren dat er in de Windows instellingen niet is toegestaan dat de browser die je gebruikt toegang heeft tot de microfoon. Zoek binnen je Windows instellingen naar microfoon en kijk of 'Toegang tot de microfoon toestaan op dit apparaat' is ingeschakeld. Ook onderaan de instellingen pagina dien je te kijken of bureaublad-apps toegang hebben en of je browser bij de lijst staan.

WebRTC_problemen6

WebRTC_problemen5

Soms ligt het probleem niet bij de gebruiker, maar bij de server. Hier kan jij, als eindgebruiker van Telforce, niet heel veel aan doen. Om dit te testen kan je proberen in te loggen op een andere browser, zoals Firefox, Edge of Opera. Blijft het probleem bestaan, neem contact op jullie IT afdeling of Telforce support. Voor jullie IT afdeling, hier een handige guide om dit soort problemen te troubleshooten: https://blog.addpipe.com/troubleshooting-webrtc-connection-issues/